• Pentru mai multă siguranță, apa din rețea se poate consuma fiartă și răcită – apa trebuie lăsată să se răcească singură, fără adăugarea de gheaţă;
• În cazul în care nu este posibilă fierberea apei, dezinfecția chimică a apei contaminate este eficientă pentru eliminarea bacteriilor și a majorității virusilor. Pentru dezinfecția chimică se folosesc preparate cu clor;
• În zonele rurale, unde apa se consideră nepotabilă, consumați numai apă îmbuteliată sau apă potabilă asigurată de către reprezentanții autorităţilor publice;
• Preveniţi contaminarea apei în timpul depozitării acesteia;
• Folosiți apa care este sub calitatea apei potabile numai pentru curățenie, spălarea lenjeriei și salubritate. În acest sens, se utilizează numai în combinație cu detergenți.
SFATURI PRIVIND SIGURANŢA ALIMENTARĂ, PENTRU A EVITA ÎMBOLNĂVIREA:
• Spălați-vă în permanenţă mâinile și spălați ustensilele de bucătărie;
• Folosiţi apa clorinată pentru prepararea alimentelor și pentru spălarea ustensilelor;
• Preparați laptele și hrana bebeluşului numai cu apă sigură din punct de vedere microbiologic;
• Separaţi alimentele neprocesate de cele gătite;
• Preparaţi alimentele corespunzător din punct de vedere termic;
• Păstrați alimentele la o temperatură sigură pentru refrigerare dacă nu au fost consumate în totalitate după preparare;
• Păstraţi alimentele în recipiente închise.